2016-ról

2016.12.31

Ez az év sok szempontból jelentett újdonságot a blognak, és nekem is. Először is új felületre költöztem, amit sikerült pontosan az elképzeléseim szerint megalkotni. Bár rengeteg munka volt, megérte. Nem csak a hatszor annyi oldalmegtekintés miatt, hanem a régi bejegyzéseimet is felfrissíthettem, új köntösbe öltöztethettem, és olyan letisztult, rendezett lett, amilyet szerettem volna. Erről inkább elmondhatom, hogy ez az oldal én vagyok. Köszönöm a sok kedves visszajelzést, tanácsot, amit ezzel kapcsolatban Tőletek kaptam!

A tavalyi száz könyv után idén csak ötvenet céloztam meg, ami végül ötvenkettő lett, így ez a kihívás jól sikerült. Nagyon sok kedvenc is született: Soman Chainani - Jók és Rosszak Iskolája teljesen elvarázsolt, és a folytatás is magával ragadott. Emma Donoghue: A szoba című könyve szakadékba lökött, majd kiemelt belőle. Suzanne Collinstól Az éhezők viadalát nem tudtam letenni, és sok dologról elgondolkodtatott. Fredrik Backman Britt-Marie-ja még mindig egyszerre fakaszt könnyeket és mosolyt a szemembe. Rowling a  Kakukkszóval bebizonyította, hogy a krimi nagyon is az ő asztala. Aytül Akal kis léggömbjei még mindig szállnak a szívem körül. Charlie Chaplinről Fabio Stassi festett megható portrét. Stephen Kinggel is nagyon jó volt visszautazni a hatvanas évekbe, ahogy Colm Tóibín Brooklynjába is bármikor szívesen ellátogatnék. Jenny Lawson miközben tökéletesen leírta a depressziót, annyira megnevettetet, hogy az oldalam is belefájdult. Mindenkinek bátran ajánlom (nem sokára bejegyzés formájában is) a Suite française-t Irène Némirovsky tollából. Idén több olyan nemzet írójától is olvastam, akikhez azelőtt nem volt szerencsém, és nagyon jó olvasmányélmények születtek ebből a kalandozásból is, és már vannak ilyen téren is új szerzeményeim.

Több könyv is van, amiről itt nem született bejegyzés, vagy mert nem tetszett, vagy mert olyan jellegű volt, amiről nem lehet bővebben írni. Viszont a Témázás rovat pörgött rendesen, nagyon jó témákat hoztak fel a többiek, öröm volt csatlakozni hozzájuk. Érdemes ránézni ezekre a posztokra, nagyon sok érdekes véleményt olvastam és több témában jól szórakoztunk. Jövőre is remélem, tartják a jó szokást, és megoszthatunk egymással több véleményt.

Idén próbáltam meg először a várólista csökkentést, és bár nem sikerült a kihívást teljesítenem, tanultam az ideiekből, és 2017-ben újra megpróbálom. Mivel rengeteg könyvem várólistás, így nem nehéz kiválasztanom 2x12 könyvet, amit szívesen elolvasok. Szeretettel ajánlom Miamona olvasási kihívásást is, ami különféle kategóriákra hívja fel a figyelmet, és igen változatos olvasmányokhoz sodort. Mivel nem minden kihívás vált be végül, amikbe belefogtam, így 2017-re elindítottam a saját kihívásomat is, amire szeretettel várom a jelentkezőket itt!

Mindenkinek sikeres, könyvekben és élményekben gazdag boldog új évet kívánok! (Vagyis BuBUÉK mindenkinek!)

By BubuMaczkó 2016. december 31.

További bejegyzések:

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol egy szuper közösség mellett további extra tartalmakkal is találkozhatsz!