Liebster Blog Award

2016.02.14

Díjat kapott a Bubu Maczkó kuckója! A díj neve Liebster Blog Award és Anditól kaptam, a Simply Wifely bloggerétől. Ezúton is szeretném megköszönni neki a jelölést! Természetesen elfogadom a megtisztelő díjat és tovább is adom. A blogját pedig nézzétek meg, mert nagyon jó!

Miről szól ez a díj?

A Liebster Blog Award egy online díj amit bloggerek adnak bloggereknek, hogy új blogokat ismertessenek meg veled, és a te blogod is megismerhessék mások. A liebster szó német eredetű, jelentése: szeretett, kedves, kellemes, értékes, üdvözlendő.

Mik a szabályok?

Köszönd meg a bloggernek aki jelölt a díjra a posztod elején és linkeld vissza! Jelölj max. 11 bloggert a díjra és linked be őket is! Válaszolj a jelölőd 11 feltett kérdésre! Írj 11 érdekességet magadról, hogy az olvasóid jobban megismerjenek! Tegyél fel 11 kérdést a te jelöltjeid számára!

Photo by Szalay Mona
Photo by Szalay Mona

Andi kérdései és a válaszaim

1. Miért az a blogod neve ami?

A barátaim és néhány rokonom is Bubunak hívnak. A férjem Maczkónak. Ez inkább becenév, mint álnév. Életemben először három éve lett saját szobám, ahol minden bordó, és bézs. Rengeteg könyv van benne, a legfontosabb emlékeim egy ládában, plüssállataim, a lemezjátszóm és lett egy hintafotelem is. Ez a kuckóm, ami kifejez mindent, ami én vagyok. Ahogyan a blogom is.

2. Miért kezdtél el blogolni?

Régóta mondogatták nekem, mennyit vagyok képes elemezni egy filmet, vagy egy könyvet. Mikor ötletet kerestem új olvasmányokhoz, rendszeresen belebotlottam ugyanazokba a blogokba. Szívesen hozzászóltam, és tetszett ez a közösség. Szerettem volna aktívan is része lenni. Mikor több ötletem is összegyűlt, amit ki szerettem volna fejteni, belevágtam.

3. Milyen érzések kavarognak benned amikor publikálod az új bejegyzéseid?

Kicsit izgatott vagyok. De örülök is, hogy kiírtam magamból, amit kellett.

4. Ha visszamehetnél arra a napra amikor elkezdted a blogod és adhatnál egy tanácsot magadnak mi lenne az?

Az lenne, hogy ha valamiből nem tudok egy értelmes, kerek, egész bejegyzést írni valamiért, ne erőltessem. És az, hogy ha van egy elképzelésem, ne engedjek belőle, legyek kreatívabb, merészebb, hogy megvalósíthassam úgy, ahogyan szeretném.

5. Mi a kedvenc helyed Magyarországon belül?

Budapesten, az Andrássy úton van a Párizsi nagyáruház. Az alsó pár szint egy Alexandra könyvesbolt. Legfelül található a Lotz terem. Gyönyörű, régies stílusban meghagyott kávézó, élő zongoraszóval, öblös bőrfotelekkel, étel-, és italkülönlegességekkel. Ideális hely a lent vásárolt könyvek elolvasásához. Ha beülök, érzem, otthon vagyok!

6. Melyik a kedvenc országod azok közül ahol már jártál és miért? Ha még nem jártál külföldön akkor hová szeretnél egyszer ellátogatni és miért?

Ahova a legjobban el szeretnék jutni, az az Egyesült Királyság. Szívesen bejárnám Írországot, Skóciát. Nagyon vonzanak az erdők, patakok, a zöld fű, a hűvös levegő, a régi kastélyok, a keskeny házak! Látnom kell a Kings Crosst, a Buckingham Palotát, a Harry Potter filmstúdiót, a Towert, és Jane Austen házát. Szeretnék sétálni a Temze partján, felülni az óriáskerékre és megnézni egy musicalt.

7. Hány nyelvet beszélsz? És melyeket?

A magyaron kívül angolul és németül. Bár az, hogy beszélek németül, erős kifejezés. Fizikailag kilöki magából a szervezetem. Olaszul és franciául tanultam a középiskolában, de csak pár kifejezés (mint az, hogy elégtelen) maradt meg.

8. Milyen új dolgot tanultál legutóbb?

A legutolsó dolog, amit megtanultam az az olaszos melegszendvics házilag elkészítve. Mennyei lett!

9. Ha lehetőséged lenne visszamenni az időben melyik századba mennél és miért?

Nem csak századot, de helyszínt is váltanék. Kanadába, a Prince Edward szigetre mennék a viktoriánus korba. Csendes, vidéki élet, tengerrel, vörös földdel övezve. A boldog békeidők, amiket olyan csodálatos találmányok tarkítottak, mint a fényképezőgép, vagy az elektromos lámpa! Lovagolnék a közeli erdőben steampunk ruhában, szalmán olvasnék, és isteni kalapokat hordanék!

10. Mi a legfurcsább dolog amit valaha ettél?

Ételek tekintetében biztonsági játékos vagyok. Ez inkább rólam egy furcsaság: nem szeretem a tésztákat, a marhahúsra és a gombára allergiás is vagyok, a sajtokkal is hadilábon állok, mégis a bolognai spagetti a kedvencem. A családi receptből kialakult Bubu speciált pedig eddig mindenki szerette.

11. Mire vagy a legbüszkébb az életedben és miért?

Fiatalon nem voltak nagy ambícióim, családra és önállóságra vágytam. Ezt részben már meg is valósítottam. Békésen, szeretetben éldegélünk a férjemmel és a jószágokkal.

Photo by Szalay Mona
Photo by Szalay Mona

11 érdekes dolog velem kapcsolatban

1. A blogom hátterein vagy én szerepelek, vagy hozzám köthető emlékek, vagy a saját képeim. A kalapos kép a Vörösmarty téren például életem egyik legszebb napján készült. Az egyik bejegyzést pedig édesapám képeivel illusztráltam.

2. A szemem színe folymatosan változik. Fényviszonyoktól, a ruhámtól, sminkemtől és hangulatomtól függően zöld, kék vagy szürke, középen napsugárszerű sárga "foltokkal".

3. Egyszer írtam egy levelet J. K. Rowlingnak. Pergamen kinézetű levélpapírra, smaragdzöld tintával, viaszpecséttel. Annyi mindent adtak nekem a könyvei, úgy éreztem, le kell írnom. Sajnos egy sablonlevelet kaptam vissza köszönetképp, kiemelve, hogy hol találom a legfrissebb megjelenéseit. Egy újabb illúzió tört össze...

4. A Szabó P. Szilveszter verséről írt bejegyzésem egy egyetemi dolgozat alapján írtam meg. A dolgozat nem aratott nagy sikert, mivel én voltam az egyetlen, aki nem József Attilát választotta, aki a tanár példájában is szerepelt. (Később ez az "élmény" is hozzájárult ahhoz, hogy otthagyjam az egyetemet.)

5. Imádom a telet! A legjobb dolgok - pár kivétellel - télen történtek velem. Szeretem a csípős, hideg levegőt, ami átjár, a kivilágított Andrássy utat, a ligeti műjégpályát, a sálakat, pulóvereket, kabátokat, a sült gesztenye és a forralt bor illatát...

6. A hegedű és a cselló hangja teljesen elvarázsol. Nagyon szeretem az instrumentális filmzenéket is. Olvasás közben legtöbbször ezeket hallgatom. Ha közben foghatom a férjem kezét, a kutyám fekszik a lábamnál, a macskám mellettem, a nap pedig besüt a szobába, az a tökéletes délután.

7. Egy növényt sem vagyok képes életben tartani. Betartok minden utasítást, beszélek hozzájuk, megfelelő mennyiségben öntözöm őket. Elneveznem pedig végképp nem szabad egyet sem, mert aznap halnak meg, mikor névadójuk. (Mint szegény Caesar, aki március idusán hagyott itt minket...)

8. Szemüveges vagyok, és szeretek is az lenni.

9. Több dologra, amiket nagyon szeretek, mint pl. a Harry Potter könyvek, a lecsó, A gyűrűk ura, a nagy esküvő, úgy kellett hosszasan és kitartóan rábeszélni.

10. Egy jó barátom egyszer azt mondta, én vagyok a legszenzitívebb lény, akivel találkozott. Ez halmozottan igaz rám. Legyen szó akár a lelki világomról, a bőrömről, szememről, vagy a gyomromról. A kulcsszó: érzékeny. Úgy is mondhatnám, Taigetosz pozitív vagyok, bár az talán erős lenne...

11. A környezetem számára amolyan google vagyok. Töménytelen mennyiségű felesleges információt vagyok képes elraktározni. Mint például olyan filmek rendezői, színészei, története, amiket még csak nem is láttam. Vagy jogi kifejezések, híres emberek mondásai...stb

+1. "és tényleg vágyom a világbékére!"

Photo by Merész Balázs
Photo by Merész Balázs

And the Liebster Blog Award goes to...

Miamona könyveldéje; Pupilla olvas; Letehetetlen; Keményfedél; KönyvParfé; Zenka blogol;

A 11 kérdésem pedig a jelöltjeimnek a következő:

1. Mi volt a fő motivációd a blogolásra?

2. Van kialakult szertartásod egy blogbejegyzés írásakor?

3. Melyik saját bejegyzésed a kedvenced? Miért?

4. Ha a múltból vagy jelenből beszélgethetnél bárkivel, ki lenne az?

5. Melyik a kedvenc könyved és miért?

6. Ha választhatnál, milyen varázserőd lenne?

7. Mi a kedvenc emléktárgyad?

8. Milyen műfajt olvasol/nézel szívesen?

9. Ha bármilyen hivatást választhatnál a világon, mi lenne az?

10. Mi az a találmány, amit nagyon hiányolsz a mai életből?

11. Van háziállatod? Ha igen, milyen? Ha nem, milyet képzelnél magad mellé?

A jelöltjeimnek köszönöm, hogy olyan blogot írnak, amit érdemes olvasni, és további jó munkát kívánok nekik ehhez! Kérem, tudassátok velem, hogy elfogadjátok-e a díjat valamint osszátok meg velem a Liebster Blog Award bejegyzésetek linkjét! Izgatottan várom ezeket a posztokat.

Photo by PajanA
Photo by PajanA

By BubuMaczkó 2016. február 14.

További bejegyzések:

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol egy szuper közösség mellett további extra tartalmakkal is találkozhatsz!