Sophie Kinsella: A boltkóros útra kel

2016.01.04

Becky Bloomwood visszatér. Az élete (látszólag) sínen van: rendezte tetemes adósságát, új állása van a televízióban tanácsadóként, egy önsegítő könyvet is elkezdhet írni, és elkezdődött a kapcsolata Luke Brandonnal. A világ azonban összeesküdött ellene: a munkáját bár szereti, újabb kihívásra vágyik, Luke munkamániája és időhiánya nem egy kínos helyzetet eredményez, és hiába minden óvintézkedés a vásárlás ellen, az apácáktól kezdve a szórólapokon át az internetig mindenki vásárlásra ösztönzi.

Mikor kiderül, hogy Luke New Yorkban szeretne élni és dolgozni, elmennek pár hétre felderíteni a terepet. És ott bekövetkezik, amit az első könyv vége előrevetített. Mert Becky továbbra is az űrt próbálja kitölteni az életében. Az űrt, amit most bővít Luke, aki nem nyit felé kellőképpen, és nem beszélnek meg olyasmit sem őszintén, ami alap egy kapcsolatban. New York pedig a legnagyobb mézesmadzag egy bizonytalan, elveszett lánynak. A csillogás, a rengeteg lehetőség, és persze üzletek egymás hegyén-hátán. Rebecca nem csak visszaesik az adósságaiba, hanem a lehető legmélyebbre zuhan. Ehhez jön még a kapcsolatának válsága, egy "jóakaró", és összecsapnak a hullámok a feje felett.

A kártyák zárolása, bírósági idézés, nyilvános meghurcolás és az ebből adódó munkanélküliség már jóval közelebb áll ahhoz, ami a valóságban fenyegeti azokat, akik felelőtlenül vesznek fel hitelt, vagy ész nélkül költekeznek. Az új banktisztviselő, akihez kerül, jobban is illik ebbe a képbe: nincsenek újabb lehetőségek, sem mentségek, sem segítség. Aláírtad a szerződést, vállald a következményeket! Az előzőekből tévesen megtanult viselkedés pedig visszájára fordítja Becky életét.

By BubuMaczkó 2016. január 4.

A könyv a Libri Kiadó gondozásában jelent meg, itt megrendelhető

A szerző további kötetei:

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol egy szuper közösség mellett további extra tartalmakkal is találkozhatsz!